Paulien Stap

Graag stel ik me aan je voor. Als kind hield ik al veel van bewegen en buitenspelen. De opleiding voor oefentherapeut Cesar paste dan ook goed bij me. Inmiddels werk ik al ruim 40 jaar (sinds 1981) met volwassenen en met kinderen van alle leeftijden die problemen ondervinden met bewegen, leren en de beleving en het uiten van hun emoties.

Dit beroep met veel beweging, in alle opzichten, geeft me veel voldoening. Geen mens is hetzelfde, daarom zoek ik graag naar de aanpak die het beste werkt. Ik voel me thuis in de individuele contacten en heb veel plezier in het werken met kinderen en hun ouders. Uiteraard onderhoud ik ook contacten met leerkrachten of artsen als dat gewenst is.

De 4 basisprincipes voor meer tuingeluk

Een grote of kleine tuin in stijlvolle, landelijke, klassieke of moderne stijl. Alles is mogelijk. Uw tuinbeleving is voor ons belangrijk. Daarom werken we volgens de 4 basisprincipes van Tuingeluk©. Dat betekent dat wij tuinen ontwerpen met voldoende groen, rekening houden met hoogte-elementen, privacy en de juiste energiebalans.

Kinderoefentherapie en Kinderoefentherapie-Plus

Ik werkte al veel met volwassenen maar merkte gaandeweg dat kinderen vaak een aangepaste werkwijze nodig hebben. Daarom volgde ik de specialisatie Kinderoefentherapie voor kinderen van 0-4 en 4-12 jaar.

Soms gaat de ontwikkeling van een kind niet als verwacht. Ze hebben moeite met bewegen, op school loopt het niet lekker of er zijn gedragsproblemen. Vaak is er dan op meerdere vlakken iets aan de hand. Dat geldt ook voor kinderen met onverklaarde pijnklachten zoals buikpijn, hoofdpijn e.d.

Juist als meerdere problemen elkaar beinvloeden kan Kinderoefentherapie-Plus veel betekenen. Bij deze gecombineerde behandelvorm wordt precies datgene ingezet wat op dát moment nodig is. Hiervoor maak ik gebruik van kennis uit: kinderoefentherapie, en diverse andere methoden en behandelwijzen.

Ik zie ook kinderen met spierspanningspijn of hyperventilatie. Samen met het kind, en vaak ook samen met de ouders en de arts, leerkracht of een andere discipline, help ik hen bij pijnklachten, ademhaling of spanningsproblemen zodat ze er zo spoedig mogelijk baat bij hebben en weer lekker in hun vel komen te zitten.

Soms hebben baby’s wat extra hulp nodig. Ik draag de ouders ideeën aan om het kind thuis zo goed en veilig mogelijk in zijn ontwikkeling te ondersteunen. Daarnaast help ik hen met adviezen over de verzorging en manier van hanteren, voeden, slapen, baden en aankleden van hun kind. De behandeling vindt, indien nodig, aan huis plaats.

Ik hoor, begeleid en adviseer niet alleen de kinderen maar ook de ouders en de leerkrachten of groepsleid(st)ers. Ik hecht veel belang aan de samenwerking met de ouders. Zij kennen hun kind het beste, dus luister ik eerst uitgebreid naar hun verhaal. De behandeling die ik voorstel leg ik duidelijk uit zodat zij begrijpen wat er gebeurt en hun kind bij de therapie kunnen ondersteunen.

Oefentherapie

De basis van mijn werk is Oefentherapie Cesar. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hiervoor terecht. Dat geldt ook voor orthopedische problemen en houdingsafwijkingen. Denk hierbij aan: schouder-, nek-, rug-, knie- en voetproblemen zoals scoliose, X-benen of a-symmetrische groei.

Nascholing

Bijblijven is in dit vak onmisbaar, alleen al om op de hoogte te blijven van nieuwe inzichten en behandelwijzen. Daarnaast ben ik nieuwsgierig en blijf ik open staan voor alle ontwikkelingen die mijn vak verrijken. Ook de uitwisseling met collega’s levert voortdurend verdieping op. Met mijn goed gevulde ‘gereedschapskist’ lever ik graag  individueel maatwerk.

Opleiding
In 1980 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Oefentherapie Cesar in Utrecht. Kort daarna startte ik als oefentherapeut in Bussum. Inmiddels ben ik al jaren mede-eigenaar van de praktijk.
De eerste jaren volgde ik scholing gericht op het vergroten van mijn algemene vaardigheden en daarnaast specifiek op oefentherapie voor volwassenen waaronder de ziekte van Parkinson. Vanaf 1990 heb ik me zowel in de praktijk als in de nascholing steeds meer gericht op het werken met kinderen en hun ouders.

  • Vanaf 1980: bekkenpijn, incontinentie, Feldenkrais-methode, Parkinson, schouder- en rugklachten, wervelkolom afwijkingen zoals scoliose, ontspanning en adem.
  • Vanaf 1990: basiscursus motoriek en kinderen, Skippy groepsles kinderen, Post-HBO kinderoefentherapie (2005), baby- en peutercursus, bal-balanstherapie, Parkinson, Feldenkrais methode, motoriek en schrijven, post HBO handschriftanalyse en -verbetering bij kinderen.
  • Vanaf 2013 INPP-reflexintegratie en daarna MNRI-reflexintegratie
  • Vanaf 2018 Kind-In-Evenwicht bij Carla van Wensen.

Zie ook mijn LinkedIn pagina.

TERUG 

CONTACT