Scoliose

Een scoliose is een zijdelingse verkromming van de wervelkolom, je rug groeit scheef in plaats van in het midden te blijven.

Een scoliose ontstaat meestal in de groei tijdens de puberteit .

Op volwassen leeftijd kan, door de langdurige ongelijkmatige belasting van de wervelkolom en de afwijkende houding, pijn ontstaan in de rug, nek en schouders en in de conditie.

Daarom is een behandeling altijd nodig. Het liefst al tijdens de groei. Bekijk daarom regelmatig rug, schouders en bekken van je kind. Liefst op een vaste dag in de maand.

Tijdens de groeispurt in de tienertijd is het doel van de therapie verergering van de bocht te voorkomen, daarbij zijn beweeglijkheid, spierkracht, balans, conditie, ademhaling en houdingscorrectie belangrijk.

Vooral het kunnen toepassen van het geleerde in je dagelijks leven is typerend voor de oefentherapie. Je plezier in bewegen en je zelfbeeld hoeven niet te lijden onder een scoliose.

Naast de oefentherapeutische methode maken we ook gebruik van :
Bal-balans therapie en MNRI-Reflexintegratie.

Klik hier voor meer info over scoliose.

CONTACT

TERUG

De 4 basisprincipes voor meer tuingeluk

Een grote of kleine tuin in stijlvolle, landelijke, klassieke of moderne stijl. Alles is mogelijk. Uw tuinbeleving is voor ons belangrijk. Daarom werken we volgens de 4 basisprincipes van TuingelukĀ©. Dat betekent dat wij tuinen ontwerpen met voldoende groen, rekening houden met hoogte-elementen, privacy en de juiste energiebalans.