Kind in Evenwicht

Kind-In-Evenwicht is een therapie voor kinderen met emotionele problemen, onbegrepen klachten of gedragsuitingen waardoor het kind in zijn ontwikkeling belemmerd wordt.

De 4 basisprincipes voor meer tuingeluk

Een grote of kleine tuin in stijlvolle, landelijke, klassieke of moderne stijl. Alles is mogelijk. Uw tuinbeleving is voor ons belangrijk. Daarom werken we volgens de 4 basisprincipes van Tuingeluk©. Dat betekent dat wij tuinen ontwerpen met voldoende groen, rekening houden met hoogte-elementen, privacy en de juiste energiebalans.

Kind in Evenwicht

Je kind heeft klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, niet goed slapen of het gedraagt zich anders. Het zit niet lekker in zijn vel en je voelt dat er iets aan de hand is maar je kan er de vinger niet op leggen. Jullie (of de school) hebben wellicht al van alles geprobeerd. Maar het werkt onvoldoende of de klachten komen weer terug. Mogelijk kan Kind-in-Evenwicht helpen.

Kind-In-Evenwicht is een therapie voor kinderen met emotionele problemen, onbegrepen klachten of gedragsuitingen waardoor het kind in zijn ontwikkeling belemmerd wordt. Deze behandelmethode heeft tot doel inzicht en begrip voor de emoties en klachten van het kind te geven, zowel voor het kind zelf als voor de ouder(s). Emotioneel evenwicht is een belangrijke voorwaarde voor een goede ontwikkeling.

Hoe werkt Kind-In-Evenwicht?

Tijdens de behandeling onderzoek ik samen met het kind en zijn ouders wat de oorzaak is van de emoties of van een overtuiging (‘Ik kan het tóch niet!’) die een belemmering vormen voor de ontwikkeling van het kind. Als ouder ben je sterk verbonden met je kind, daarom behandel ik altijd het kind in samenspraak met de ouder(s).

Het is voor kinderen vaak heel moeilijk om hun emoties te benoemen en begrijpen. Het fijne van deze methode is dat het kind niet veel hoeft te praten. We doen dat op een speelse manier, met behulp van een spiertest, aan de hand van een duidelijk protocol, ontwikkeld door Carla van Wensen, Integraal kindertherapeut.
Door het kind te helpen zijn emoties en reacties beter te begrijpen, ontstaat er meer wederzijds begrip en meer ontspanning. Het kind voelt zich gehoord. 

Deze methode is vaak een goede basis voor behandeling met kinderoefentherapie of reflexintegratie.  
Om de resultaten van een behandeling vast te houden geef ik oefeningen of opdrachten mee naar huis.

Voor wie?
Kind-In-Evenwicht is voor kinderen van álle leeftijden!
De ervaring leert bovendien dat deze methode ook heel geschikt is voor volwassenen.

CONTACT

TERUG