De 4 basisprincipes voor meer tuingeluk

Een grote of kleine tuin in stijlvolle, landelijke, klassieke of moderne stijl. Alles is mogelijk. Uw tuinbeleving is voor ons belangrijk. Daarom werken we volgens de 4 basisprincipes van Tuingeluk©. Dat betekent dat wij tuinen ontwerpen met voldoende groen, rekening houden met hoogte-elementen, privacy en de juiste energiebalans.

Parkinson

Parkinson is een neurologische aandoening die vooral het bewegen betreft maar ook invloed heeft op de persoonlijkheid, psyche, nachtrust, spraak, enzovoort. Bij de oefentherapie wordt u begeleid naar zo makkelijk mogelijk blijven bewegen in het dagelijks leven.

Daarvoor komen o.m. de volgende aspecten aan bod, aanpast aan uw persoonlijke situatie:

  • preventie van inactiviteit, valincidenten en val-angst
  • het uitstellen van beperkingen
  • dagelijkse vaardigheden oefenen
  • (op-)starten na rust
  • looptraining

Er wordt behandeld volgens de ‘Richtlijn Parkinson’ voor oefentherapie indien gewenst gecombineerd met enkele andere behandelmethoden waarbij een combinatie van de praktische oefentherapeutische werkwijze én de sensomotorische en neurologische behandelmethoden. 

Hiermee worden de lichamelijke voorwaarden om goed te kunnen bewegen, evenwichtsgevoel en lichaamshouding ondersteund met specifieke oefeningen en handelingen. Deze zijn gericht op de samenwerking tussen lichaam en brein, aangevuld met gerichte oefeningen waarmee we zo veel mogelijk uitstellen van de gevolgen van de Parkinson proberen te bereiken.

Voor meer informatie over leven met Parkinson: neem contact op met de landelijke vereniging.

CONTACT

TERUG