De 4 basisprincipes voor meer tuingeluk

Een grote of kleine tuin in stijlvolle, landelijke, klassieke of moderne stijl. Alles is mogelijk. Uw tuinbeleving is voor ons belangrijk. Daarom werken we volgens de 4 basisprincipes van Tuingeluk©. Dat betekent dat wij tuinen ontwerpen met voldoende groen, rekening houden met hoogte-elementen, privacy en de juiste energiebalans.

Gevolgen van een stressvolle zwangerschap of geboorte

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen heb je mogelijk zelf een stresvolle zwangerschap doorgemaakt of was de bevalling van je kind of je eigen geboorte heftig. Daarmee bedoel ik gebeurtenissen, zowel met ouders en kind als met hun omgeving en naasten, die spanning hebben gegeven voor de ouders. Het kind krijgt de spanning van de ouders direct mee o.a. via de bloedcirculatie die het kind door de navelstreng bereikt, maar ook tijdens de periode dat een baby voor zijn overleving nog helemaal afhankelijk is van zijn ouders. Dat kan gevolgen hebben voor de ontwikkeling vooral als de schok heftig en langdurig was.

Aan ouders die hun kind voor therapie bij mij aanmelden vraag ik altijd naar de zwangerschap, geboorte én het eerste levensjaar na de geboorte omdat die eerste periode en wat daarin gebeurde zo bepalend is voor de rest van het leven. 
Daarnaast zijn aangeboren, familiaire of erfelijke stoornissen ook een factor maar die komen minder vaak voor. Het is wel belangrijk deze eerst uit te laten zoeken.

Twee voorbeelden:
1. Problemen met de zintuiglijke en motorische ontwikkeling zoals niet kunnen rollen of kruipen, moeite met eten en drinken, slaap- en zindelijkheid problemen, hebben bijna altijd te maken met die eerste periode. Er kan bijv. een stap in de vroege ontwikkeling zijn overgeslagen omdat er een stressvolle periode was of het kind heeft na zijn geboorte een periode onvoldoende beweeg mogelijkheid gehad (ziekenhuis opname, couveuse).
2. Emotionele problemen of gedragsuitingen die opvallend zijn en de ontwikkeling van het kind (en zijn ouders) in de weg zitten.
De mate waarin een mens met spannende situaties en gebeurtenissen om kan gaan wordt gereguleerd vanuit de hersenstam, het oudste deel van ons brein. Een stressvolle periode of heftige gebeurtenis heeft invloed op de wijze waarop je daarmee kunt omgaan. Problemen met het verwerken van emoties kan dan tot opvallend gedrag leiden.

Om kinderen en hun ouders daar beter mee om te leren gaan, problemen op te lossen en de ontwikkeling weer op gang te brengen, is er Kinderoefentherapie-Plus een mix van diverse methoden en behandelwijzen en veel werkervaring.

Wanneer je hier vragen over hebt, aarzel dan niet en neem CONTACT met ons op.

TERUG