Preventie beroepsklachten

Af en toe gespannen zijn door situaties op je werk of privé is gezond. Je bent helemaal wakker, reageert adequaat en ontspant weer als de situatie voorbij is. Je hebt een probleem als de situatie niet verandert of als je niet in staat bent om weer tot rust te komen. In het lichaam komen processen op gang die ervoor zorgen dat je toch door kunt gaan. Deze processen hebben ook een nadelig effect.

Je weerstand daalt, je krijgt klachten van je nek, je schouders en je rug.

Hartkloppingen, maag- en darmklachten, niet in slaap komen of heel vroeg wakker worden en je geestelijk labiel voelen komen veel voor.

Het evenwicht tussen je belasting en je belastbaarheid is zoek, je bent overspannen….

Zou er op dit moment niets veranderen dan kan het zijn dat je op een dag merkt geen energie meer te hebben, je ziet overal tegenop, bent niet meer gemotiveerd, emotieloos en soms gedeprimeerd. Dit noemen we burn-out.

De oefentherapeut kan je helpen je lichaam weer te ontspannen, je grenzen te leren kennen en weer innerlijke rust te vinden. Ook helpen we je inzicht te krijgen in de patronen (in je karakter en situatie) die geleid hebben tot het probleem. Je leert signalen herkennen en daarop adequaat reageren zodat voorkomen wordt dat dit je nog een keer gebeurt. Samenwerking met een psycholoog kan gewenst zijn.

Kijk ook eens op: Psychosomatische oefentherapie

Burn-out preventie voor bedrijven? Klik hier

CONTACT

TERUG

De 4 basisprincipes voor meer tuingeluk

Een grote of kleine tuin in stijlvolle, landelijke, klassieke of moderne stijl. Alles is mogelijk. Uw tuinbeleving is voor ons belangrijk. Daarom werken we volgens de 4 basisprincipes van Tuingeluk©. Dat betekent dat wij tuinen ontwerpen met voldoende groen, rekening houden met hoogte-elementen, privacy en de juiste energiebalans.