De 4 basisprincipes voor meer tuingeluk

Een grote of kleine tuin in stijlvolle, landelijke, klassieke of moderne stijl. Alles is mogelijk. Uw tuinbeleving is voor ons belangrijk. Daarom werken we volgens de 4 basisprincipes van Tuingeluk©. Dat betekent dat wij tuinen ontwerpen met voldoende groen, rekening houden met hoogte-elementen, privacy en de juiste energiebalans.

Zindelijkheid problemen

Zindelijk zijn, wil ieder kind. Zindelijk zijn betekent dat je controle krijgt over je lichaamsfuncties, dat je de seintjes van je lijf voelt en daar goed op kan reageren. Dus, dat je kunt aanvoelen dat je blaas vol raakt, dat je de plas een tijdje kunt ophouden en dat je die plas op een gewenst moment kunt loslaten. Maar ook dat je voelt wanneer je darmen aangeven dat je moet poepen en dat je dat kan en durft los te laten op een WC.
Wanneer je echter je lichaamsseintjes onvoldoende waarneemt, te heftig voelt of niet goed kunt vertalen, lukt zindelijk worden vaak ook niet. Angst en sociale omstandigheden kunnen daarbij een rol spelen.
Voor ouders en uiteindelijk voor de opvang en school van het kind is de consequentie hier samen met het kind een al dan niet tijdelijke oplossing voor te vinden.
Maar als je kind op school nog een luier nodig heeft of in zijn bed blijft plassen, krijgt het kind vaak met ongewenste reacties te maken. Plagen of niet uit logeren durven bijvoorbeeld.

Het consulatiebureau of de poeppoli kunnen veel kinderen helpen. Maar wat te doen wanneer het zindelijk worden dan nóg niet lukt?

Hoe Kinderoefentherapie-Plus kan helpen

  • met je veilig voelen en emoties beter begrijpen
  • met lichaamsfuncties en signalen van het lijf beter leren voelen én er beter op leren reageren
  • met angst verminderen en zelfvertrouwen verbeteren
  • met praktische tips

MNRI-reflexintegratie en Kind-In-Evenwicht zijn twee helpende methoden waarmee ik je kind kan ondersteunen in het proces naar zindelijk worden.

CONTACT

TERUG