De 4 basisprincipes voor meer tuingeluk

Een grote of kleine tuin in stijlvolle, landelijke, klassieke of moderne stijl. Alles is mogelijk. Uw tuinbeleving is voor ons belangrijk. Daarom werken we volgens de 4 basisprincipes van Tuingeluk©. Dat betekent dat wij tuinen ontwerpen met voldoende groen, rekening houden met hoogte-elementen, privacy en de juiste energiebalans.

Voorzichtig of angstig bewegen / vaak vallen

Kinderen die opvallend voorzichtig of zelfs angstig bewegen hebben daar een goede reden voor. Dat  geldt ook voor kinderen die vaak vallen of overal tegenaan lopen. Alle kinderen groeien op met vallen en opstaan, proberen, falen en weer doorgaan. Maar er zijn kinderen die steeds weer struikelen, zich bezeren en te wild of juist te voorzichtig bewegen.

De volgende voorwaarden zijn belangrijk voor het ontwikkelen van een goed evenwicht:

  • Voldoende spierspanning en spierkracht
  • Voldoende ontwikkeld hoofd- en rompevenwicht
  • Tijdig kunnen reageren op het moment dat het evenwicht verloren dreigt te gaan (automatische reflexen)
  • Een goed lichaams- en bewegingsbewustzijn
  • Voldoende zelfvertrouwen

Bij het handhaven van het evenwicht is daarnaast de informatie vanuit de spieren, banden, kapsels, gewrichten en pezen belangrijk. Ook komt er belangrijke informatie van de huid (de tast) en van de ogen.
Als dit allemaal goed functioneert, kan een kind adequaat reageren op situaties waarin het evenwicht een rol speelt.

De therapie

Tijdens de therapie worden voor zover nodig de 3 behandelmogelijkheden van Kinderoefentherapie-Plus ingezet. Hierdoor krijgt een kind meer vaardigheden en leert zijn lichaam beter kennen. Het gaat voelen wat er gebeurt en kan daardoor beter omgaan met ruimte en (spel/school) materiaal en krijgt meer zelfvertrouwen en durf.

Andere oorzaken van veel vallen waarvoor Kinderoefentherapie hulp kan bieden:

  • Afwijkende stand van de voeten, knieën en heupen.
  • Overgewicht waardoor eerder blessures optreden